jueves, 17 de octubre de 2013

"WIKI"


L'utilitat d'una wiki

La paraula wiki prové del Hawaià i fa referència a ràpid.

Una wiki és un lloc web on les seves pàgines poden ser editades a traves del navegador web, per aquell al que l'administrador li dona permís.

Els usuaris d'aquesta poden crear, modificar o esborrar un mateix text que comparteixen. Els textos o pàgines wiki tenen títols únics, els quals es converteixen en enllaços web de la pàgina corresponent. 


La major part de les wikis actuals conserven un historial de canvis que permeten recuperar fàcilment qualsevol estat anterior i veure quin usuari ha realitzat cada canvi, fet que facilita el manteniment conjunt i controll dels usuaris novells.

Personalment desconeixia totalment l'existència d'aquest lloc web, i també el seu funcionament, el qual considero molt útil a l'hora de treballar en un equip que per circumstàncies, ja siguin de temps o localitat, haguin de treballar junts. Crec, per tant, que l'educació en les noves tecnologies s'hauria d'implantar al món educatiu formal, ja que eines com aquesta faciliten l'aprenentatge i organització de molts continguts i treballs, és a dir, són recursos molt útils als quals molts desconeixem degut a la no educació en competències digitals.



No hay comentarios:

Publicar un comentario